Laxsoppa med rötter

Du behöver 1 liter vatten 3 msk fiskfond 1 morot i tärningar (ca 1 1/2 dl) 1 purjolök i skivor (ca 7 1/2 dl) 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 liter vatten
  • 3 msk fiskfond
  • 1 morot i tärningar (ca 1 1/2 dl)
  • 1 purjolök i skivor (ca 7 1/2 dl)
  • 2 stjälkar selleri i skivor (ca 1 1/2 dl)
  • 300 g laxfilé
  • salt, oregano
  • finhackad dill

Gör så här

1
Hetta upp vatten och fond. Lägg i rot- och grönsaker och koka dem knappt mjuka.

2
Dela fisken i mindre bitar och lägg ner dem i soppan. Låt den knappt sjuda så att fisken blir helt ogenomskinlig och klar. Smaka av med salt och oregano. Strö över dill.

3
Variera gärna soppan med korv och gul lök i stället för lax och purjo.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top