Morotsbaguetter

Du behöver 1 l morötter 450 g 3 msk olivolja 100 g jäst 1 l vatten fingervarmt 1 msk salt 0.5 msk strösocker 1 kruka...


5 portioner

Du behöver

  • 1 l morötter 450 g
  • 3 msk olivolja
  • 100 g jäst
  • 1 l vatten fingervarmt
  • 1 msk salt
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 kruka färsk timjan
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 2 l vetemjöl

Gör så här

Fräs morötter i oljan, låt svalna. Lös upp jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan resten av vattnet. Blanda i salt, socker, timjan, morötter samt det mesta av mjölet. Låt degen vila 30 minuter. Ta upp den på bordet och forma till 5 baguetter. Låt bröden jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Mjöla bröden lätt och snitta dem. Sätt in dem i den heta ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda bröden cirka 30 minuter.


Kommentar:
Fler läckra kål- och morotsrecept hittar du nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top