Du behöver
- 1 l morötter 450 g
- 3 msk olivolja
- 100 g jäst
- 1 l vatten fingervarmt
- 1 msk salt
- 0.5 msk strösocker
- 1 kruka färsk timjan
- 3 dl grahamsmjöl
- 3 dl grovt rågmjöl
- 2 l vetemjöl
Gör så här
Fräs morötter i oljan, låt svalna. Lös upp jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan resten av vattnet. Blanda i salt, socker, timjan, morötter samt det mesta av mjölet. Låt degen vila 30 minuter. Ta upp den på bordet och forma till 5 baguetter. Låt bröden jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Mjöla bröden lätt och snitta dem. Sätt in dem i den heta ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda bröden cirka 30 minuter.
Fler läckra kål- och morotsrecept hittar du nedan!