Norsk fiskegryta

Du behöver 4 morötter 2 dl strimlad purjolök 1 paket (400 g) fryst fisksoppa (Fiskesuppe från Frionor) 6 dl mjölk ca 300 g fryst fiskfilé...


4 portioner

Du behöver

  • 4 morötter
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 paket (400 g) fryst fisksoppa (Fiskesuppe från Frionor)
  • 6 dl mjölk
  • ca 300 g fryst fiskfilé (block)
  • 1/2 tsk finhackad röd spansk peppar
  • 1/2 paket (à 250 g) haricots verts
  • Till servering:
  • kokta skalade mandelpotatisar
  • färsk koriander eller persilja

Gör så här

1
Skala, skiva och koka morötterna 10 minuter. Låt purjon koka med de sista 3 minuterna. Spola under kallvatten ifall grönsakerna inte lyfts direkt över i färdig soppa.

2
Tillaga fisksoppan i kastrull enligt anvisning på förpackningen. Halvtina fiskblocket och skär det i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan tillsammans med chilipeppar och bönor. Sjud cirka 5 minuter tills fiskbitarna är genomkokta. Rör inte för mycket så att de faller helt sönder, skaka hellre på kastrullen då och då.

3
Lägg morötter och purjo i grytan och värm igenom. Lyft upp ingredienserna med hålslev över små, nykokta mandelpotatisar i en vid serveringsskål. Häll spadet över. Garnera med färsk koriander eller persilja.


Kommentar:
Ännu enklare och snabbare blir det om man avänder fryst grönsaksblandning, till exempel sommargrönsaker eller grytgrönsaker, i stället för morötter och bönor.
Fryst fisksoppa kan bytas ut mot redd fisksoppa tillagad av pulver från påse.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top