Du behöver
- 4 morötter
- 2 dl strimlad purjolök
- 1 paket (400 g) fryst fisksoppa (Fiskesuppe från Frionor)
- 6 dl mjölk
- ca 300 g fryst fiskfilé (block)
- 1/2 tsk finhackad röd spansk peppar
- 1/2 paket (à 250 g) haricots verts
- Till servering:
- kokta skalade mandelpotatisar
- färsk koriander eller persilja
Gör så här
1
Skala, skiva och koka morötterna 10 minuter. Låt purjon koka med de sista 3 minuterna. Spola under kallvatten ifall grönsakerna inte lyfts direkt över i färdig soppa.
2
Tillaga fisksoppan i kastrull enligt anvisning på förpackningen. Halvtina fiskblocket och skär det i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan tillsammans med chilipeppar och bönor. Sjud cirka 5 minuter tills fiskbitarna är genomkokta. Rör inte för mycket så att de faller helt sönder, skaka hellre på kastrullen då och då.
3
Lägg morötter och purjo i grytan och värm igenom. Lyft upp ingredienserna med hålslev över små, nykokta mandelpotatisar i en vid serveringsskål. Häll spadet över. Garnera med färsk koriander eller persilja.
Ännu enklare och snabbare blir det om man avänder fryst grönsaksblandning, till exempel sommargrönsaker eller grytgrönsaker, i stället för morötter och bönor.
Fryst fisksoppa kan bytas ut mot redd fisksoppa tillagad av pulver från påse.