Den fattiges bouillabaisse

Du behöver 1 st purjolök 3.5 st vitlöksklyftor 650 g potatis 1 st fänkålsstånd 0.5 tsk fänkålsfrön 2.5 msk olivolja 1 st tomater burk skalade...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 3.5 st vitlöksklyftor
  • 650 g potatis
  • 1 st fänkålsstånd
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 st tomater burk skalade
  • 1.5 l grönsaksbuljong
  • 1 msk apelsinskal finrivet
  • 1 st saffran kuvert

Gör så här

1
Putsa purjolöken, skala vitlöken och skiva lök och vitlök. Skala och skiva eller klyfta potatisen. Skär bort de hårda stjälkarna på fänkålen och även den grova bottenplattan. Skär sedan fänkålen i mindre bitar.

2
Fräs lök, vitlök och fänkålsfrön några minuter i lite olja i en soppkastrull. Lägg i potatis och fänkål, stek några minuter och häll sedan på tomater och buljong. Smaksätt med rivet apelsinskal och saffran och koka upp. Sjud soppan under lock 15-20 minuter tills potatisen är mjuk.

3
Servera soppan med gott bröd och – om du vill – aioli, vitlöksmajonnäs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top