Grekisk ärtdip

Du behöver 5 dl gula ärtor vatten, salt 1 lagerblad 5-6 svartpepparkorn 3-4 vitlöksklyftor 2 tsk malen spiskummin 1/2 citron ca 1 dl olivolja Till...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl gula ärtor
  • vatten, salt
  • 1 lagerblad
  • 5-6 svartpepparkorn
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 citron
  • ca 1 dl olivolja
  • Till servering:
  • tunna klyftor rödlök
  • olivolja

Gör så här

1
Lägg ärtorna i blöt i kallt vatten över natten. Koka dem mjuka i saltat vatten (2 tsk per liter) med lagerblad och svartpepparkorn, cirka 45 minuter.

2
Häll av kokspadet (spara lite) och mixa ärtorna till mos. Lägg i vitlöksklyftorna, krydda med spiskummin och pressa i citronsaften. Häll också i några msk av kokspadet och olivolja. Kör till ett slätt mos och smaka av kryddningen.

3
Häll upp i en skål, garnera med tunt skivad eller hackad rödlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top