Du behöver
- 1 stjälk färskt citrongräs
- 2 dl fiskbuljong (av tärning)
- 2 dl vispgrädde
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chilifrukt (spansk peppar)
- 100 g kokosmjölk
- saften av en lime
- 4 laxfiléer à ca 125 g
- 1 msk olivolja
- salt, peppar
- 1 lime i skivor
Gör så här
1
Skär citrongräset längs med i 2-4 delar. Lägg ner citrongräset i en kastrull tillsammans med buljong, grädde, hackad vitlök, finhackad chili, kokosmjölk och limesaft. Låt såsen koka ihop under omrörning i cirka 15 minuter.
2
Hetta under tiden upp oljan i en stekpanna och stek laxfiléerna 3-4 minuter på varje sida, tills de är genomstekta men inte torra. Salta och peppra. Tag upp citrongräset ur såsen och häll den varma såsen över fisken. Garnera med skivad lime och eventuellt citrongräs. Servera med ris, gärna smaksatt med saffran.