Laxfilé med limekokossås

Du behöver 1 stjälk färskt citrongräs 2 dl fiskbuljong (av tärning) 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 röd chilifrukt (spansk peppar) 100 g kokosmjölk saften...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stjälk färskt citrongräs
  • 2 dl fiskbuljong (av tärning)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt (spansk peppar)
  • 100 g kokosmjölk
  • saften av en lime
  • 4 laxfiléer à ca 125 g
  • 1 msk olivolja
  • salt, peppar
  • 1 lime i skivor

Gör så här

1
Skär citrongräset längs med i 2-4 delar. Lägg ner citrongräset i en kastrull tillsammans med buljong, grädde, hackad vitlök, finhackad chili, kokosmjölk och limesaft. Låt såsen koka ihop under omrörning i cirka 15 minuter.

2
Hetta under tiden upp oljan i en stekpanna och stek laxfiléerna 3-4 minuter på varje sida, tills de är genomstekta men inte torra. Salta och peppra. Tag upp citrongräset ur såsen och häll den varma såsen över fisken. Garnera med skivad lime och eventuellt citrongräs. Servera med ris, gärna smaksatt med saffran.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top