Matjessill i Madeira

Du behöver 2 askar matjessillfiléer, ev i bitar 1/2 dl strösocker 1/4 dl ättiksprit 12 % 3/4 dl vatten 1 msk (torr) madeira 1/2 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 askar matjessillfiléer, ev i bitar
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/4 dl ättiksprit 12 %
  • 3/4 dl vatten
  • 1 msk (torr) madeira
  • 1/2 dl finklippt dill

Gör så här

Häll bort burklagen och skär hela filéer i lagom gaffelbitar. Blanda socker, ättika och vatten och rör om tills sockret löst sig. Blanda då i vin och dill. Sillen kan njutas med detsamma, men blir ännu godare, tycker jag, efter en natt i kylen. Kan inte frysas, men håller en vecka i kylskåpet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top