Paprikapanna med ägg

Du behöver 1 st gul lök 2.5 st vitlöksklyftor 3 st paprikor i olika färger 1.5 st tomater burkar skalade olja salt vitpeppar och några...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 3 st paprikor i olika färger
  • 1.5 st tomater burkar skalade
  • olja
  • salt vitpeppar och några stänk chilipeppar eller chiliolja
  • 2.5 st ägg
  • fetaost ca 75 g

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök fint. Halvera, kärna ur och strimla paprikorna. Skär de skalade tomaterna i bitar (och spara spadet).

2
Fräs lök och vitlök mjuka i en stekpanna, lägg i de strimlade paprikorna och låt steka på svag värme. Lägg i tomatbitarna och späd med lite av tomatspadet. Låt småputtra under lock cirka 10 minuter. Krydda med salt, peppar och lite chilipeppar.

3
Gör fördjupningar i grönsaksmassan med baksidan av en sked, knäck ner äggen och strö smulad fetaost runt om. Lägg på lock och låt småputtra tills äggen stelnar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top