Du behöver
- 1 st gul lök
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 3 st paprikor i olika färger
- 1.5 st tomater burkar skalade
- olja
- salt vitpeppar och några stänk chilipeppar eller chiliolja
- 2.5 st ägg
- fetaost ca 75 g
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök fint. Halvera, kärna ur och strimla paprikorna. Skär de skalade tomaterna i bitar (och spara spadet).
2
Fräs lök och vitlök mjuka i en stekpanna, lägg i de strimlade paprikorna och låt steka på svag värme. Lägg i tomatbitarna och späd med lite av tomatspadet. Låt småputtra under lock cirka 10 minuter. Krydda med salt, peppar och lite chilipeppar.
3
Gör fördjupningar i grönsaksmassan med baksidan av en sked, knäck ner äggen och strö smulad fetaost runt om. Lägg på lock och låt småputtra tills äggen stelnar.