Råstekt squash- och potatiskaka

Du behöver 2.5 st potatis medelstora 200 g squash (gärna både gul och grön) 1 krm vitlökspulver 1.5 msk olivolja salt Gör så här 1...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2.5 st potatis medelstora
  • 200 g squash (gärna både gul och grön)
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1.5 msk olivolja
  • salt

Gör så här

1
Skala potatisarna och ansa squashen. Skiva alltsammans tunt, det går snabbt och lätt i en matberedare. Smaksätt med rikligt med vitlökspeppar.

2
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och lägg i potatis- och squashskivorna. Stek på svag värme 15-20 minuter tills potatisen är mjuk.

3
Lägg ett lock eller en tallrik över stekpannan och vänd den snabbt efter ungefär halva stektiden. Låt kakan glida ner igen i pannan och stek den klart.

4
Servera omedelbart med bräckt kassler eller rökt skinka, senap och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top