Saltimbocca alla romana

Du behöver 4 st kalvstek 4 st parmaskinka stora skivor 10 st salviablad stora färska 3 msk smör salt nymalen vitpeppar 1.5 dl marsalavin Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kalvstek
  • 4 st parmaskinka stora skivor
  • 10 st salviablad stora färska
  • 3 msk smör
  • salt nymalen vitpeppar
  • 1.5 dl marsalavin

Gör så här

1
Platta ut köttskivorna genom att banka dem försiktigt med knytnävens sida. Lägg en skiva skinka på varje kalvskiva och fäst salviabladen ovanpå med tand-petare genom hela lagret.

2
Bryn hälften av smöret åt gången i en stor stekpanna och stek 2 portioner i sänder, 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra undersidan medan salviasidan steks. Vispa ut stekpannan med en skvätt vin (torrt vitt duger också, eller madeira) efter varje sats.

3
Håll köttet varmt medan skyn hettas upp och hastigt blir lite simmigare med

4
någon tsk mörk såsredning, enligt paketets instruktioner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top