Chokladdoppade biscotti

Du behöver 50 g mandel 100 g margarin 1.5 dl strösocker 2 st ägg 5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver Garnering: 200 g mörk choklad...


30 portioner

Du behöver

  • 50 g mandel
  • 100 g margarin
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Garnering:

200 g mörk choklad
2 tsk olja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandeln grovt. Rör margarin och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda samman mandel, mjöl och bakpulver och rör ihop med ägg- och margarinblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i två delar och forma till längder. Grädda dem i 10 minuter. Skär längderna medan de fortfarande är varma i 2 cm tjocka bitar. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. Rosta dem i 8-10 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Låt dem kallna. Lägg chokladen i en skål som tål värme. Häll på olja. Ställ ner skålen i en kastrull med kokande vatten. Värm tills chokladen smält. Rör om så att choklad och olja blandas. Doppa biscottin i choklad. Lägg den på bakplåtspapper och låt den stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top