Mango-cheesecake på kokosbotten

Du behöver 250 g kokosmassa 100 g smör 2 st ägg 0.5 dl vetemjöl Fyllning: 1 st färskost 1.5 tsk vaniljsocker 2 msk citron färskpressad...


10 portioner

Du behöver

  • 250 g kokosmassa
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl vetemjöl

Fyllning:

1 st färskost
1.5 tsk vaniljsocker
2 msk citron färskpressad
rivet citronskal
1 st färsk mango

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rektangulär, eldfast form, cirka 18×25 cm, med bakplåtspapper. Smörj pappret. Blanda kokosmassan väl med smöret. Tillsätt äggen och mjölet och rör smeten slät. Häll smeten i formen och grädda den mitt i ugnen cirka 20 minuter. Ta ut och låt kallna. Smaksätt färskosten med vaniljsocker och citron. Bred krämen över kakan och ställ den kallt en stund eller gärna över natten.

2
Skär upp den i 10 små bakelser och dekorera med färsk papaya eller mango.


Kommentar:
Gör en kubansk buffé tillsammans med nedanstående recept

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top