Svartbönsallad med heta räkor

Du behöver 6 dl svarta bönor 2 msk citron färskpressad 5 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar grovmalen 1 st paprika röd och 1...


10 portioner

Du behöver

  • 6 dl svarta bönor
  • 2 msk citron färskpressad
  • 5 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • svartpeppar grovmalen
  • 1 st paprika röd och 1 grön
  • 1 st squash 500-600 g
  • 4 msk olivolja
  • 1.5 kg räkor färska med skal
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 2.5 msk chilisås ev habanerosås

Gör så här

Blötlägg bönorna minst 12 timmar, skölj och fyll på nytt vatten. Koka bönorna 10 minuter. Byt vatten, tillsätt salt och koka upp på nytt. Bönorna blir mer lättsmälta om kokvattnet byts efter en stund. Sjud tills bönorna mjuknar, ca 50 minuter. Häll av vattnet och låt bönorna svalna. Blanda bönorna med citron, olja, timjan, salt och peppar. Kärna ur paprikorna och skär dem samt squashen i bitar. Fräs grönsakerna i olivoljan 3-4 minuter. Skala räkorna och lägg i dem. Krydda med vitlök och ringla över lite stark chilisås. Servera räkröran vid sidan av bönorna.


Kommentar:
Kom ihåg att bönorna skall blötläggas minst tolv timmar.
Gör en kubansk buffé tillsammans med nedanstående recept

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top