Varm rödbetssallad med böckling

Du behöver 6-8 färska rödbetor kapris på skaft 1 rödlök 6 böcklingar 6 hårdkokta ägg Dressing: 1 msk vitvinsvinäger 3 msk olivolja 1/2 msk dijonsenap...


4 portioner

Du behöver

  • 6-8 färska rödbetor
  • kapris på skaft
  • 1 rödlök
  • 6 böcklingar
  • 6 hårdkokta ägg
  • Dressing:
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 msk dijonsenap
  • gourmetsalt
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

Koka rödbetorna tills de är precis mjuka. Skala och skär dem i bitar medan de fortfarande är varma. Gör dressingen medan rödbetorna kokar. Blanda den med de varma rödbetsbitarna och kaprisen. Lägg upp ett “rödbetsberg” i mitten av ett stort fat. Skala och skiva rödlöken tunt och fördela skivorna på toppen av rödbetsberget. Rensa böcklingen till filéer. Varva hårdkokta äggklyftor med böcklingfiléerna runt rödbetorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top