Vridna baguetter

Du behöver 25 g jäst 2 tsk salt 6 dl ljummet vatten 13 dl vetemjöl Gör så här Blanda jäst, salt och vatten. Rör i...


3 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 6 dl ljummet vatten
  • 13 dl vetemjöl

Gör så här

Blanda jäst, salt och vatten. Rör i mjölet. Täck och låt jäsa i cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 250-275 grader. Häll upp degen på mjölad yta och skär (utan att knåda) den i tre delar. Forma till avlånga baguetter. Mjöla lätt över dem och vrid dem innan de läggs på smord plåt. Skåra med en vass kniv och jäs dem i cirka 15 minuter. Grädda dem först i cirka 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 15-20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top