Citronglaserad laxfilé

Du behöver 4 skiva laxfilé 1.5 msk smör eller margarin citronskal ca 2 tsk finrivet honung ca 1 msk 2 krm salt Spenat i saffranssås:...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva laxfilé
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • citronskal ca 2 tsk finrivet
  • honung ca 1 msk
  • 2 krm salt

Spenat i saffranssås:

250 g bladspenat djupfryst
0.5 st lök liten gul
1.5 msk smör eller margarin
1 pkt saffran
2.5 dl mjölk
maizenaredning ca 2 msk ljus

Att äta till:

tomater skivade
parmesanost riven
potatis pressad

Gör så här

1
Blanda rumsvarmt smör eller margarin med rivet citronskal. Smaka av med honung och salt.

2
Tina, grovhacka och pressa vätskan ur spenaten. Finhacka löken. Fräs spenat och lök i lite matfett i en kastrull. Rör i saffran. Späd med mjölken, lite i taget. Red av med maizenaredning.

3
Stek laxfilébitarna på rätt svag värme tills de är precis genomstekta. Pensla laxbitarna med smör-citron-honungsblandningen. Servera direkt med spenatsaffranssåsen och skivade tomater med riven parmesanost på. Samt eventuellt pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top