Du behöver
- 1 st aubergine medelstor
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 1 st paprika gul
- 1.5 st gula lökar
- 5 st champinjoner färska
- 1 st röd spansk peppar
- olivolja
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st burk krossade tomater
- 3.5 msk vinbärsgelé svart
- 2 msk rödvinsvinäger
- chilipulver
- svartpeppar
- salt
Gör så här
Hacka alla grönsaker i ganska små bitar. Stek aubergine och lök i olivoljan i en stekgryta. Skjut detta lite åt sidan och lägg i svampen. Salta denna och låt steka tills den vätskat ur sig. Lägg i paprikan och pepparfrukten, tillsammans med buljongtärning, burktomaterna och gelén. Tillsätt vinäger och smaka av med kryddor. Låt småkoka 15-20 minuter och rör om då och då. Serveras med fördel till stekta eller grillade kotletter och klyftpotatis.
Det här är ett läsarrecept som inte har provlagats av Icakurirens matredaktion.