Läsar-recept

Birgits kladdkaka

Du behöver 3 st ägg 4.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1.5 krm salt 6 msk kakao 2.25 dl vetemjöl 150 g smör Gör så...


12 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 4.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 krm salt
  • 6 msk kakao
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 150 g smör

Gör så här

1
Rör ihop allt på en gång till en smet.

2
Klä en kakform med en löstagbar botten med bakplåtspapper.

3
Häll smeten i formen.

4
Grädda i 175 grader varm ugn i 40 minuter.

5
Känn på kakan med en nål .Nålen skall bli lite kladdig, då är kakan färdig. Servera med uppvispad grädde.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte har provlagats av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top