Kanelpäron med chokladglass

Du behöver 7 st päron mogna 0.5 st citron Lag: 6 dl vatten 4 dl strösocker 3 st citronklyftor stora 2.5 st kanelstänger Till servering:...


6 portioner

Du behöver

  • 7 st päron mogna
  • 0.5 st citron

Lag:

6 dl vatten
4 dl strösocker
3 st citronklyftor stora
2.5 st kanelstänger

Till servering:

chokladglass chokladbitar, myntakvistar

Gör så här

1
Skala päronen och droppa över citronsaft så att inte päronen mörknar. Blanda vatten, socker, citronklyftor och kanelstänger i en kastrull. Koka lagen 10-15 minuter.

2
Lägg i päronen och låt dem sjuda på svag värme 5-10 minuter, tills de blir halvmjuka. Ta kastrullen från värmen och placera den i kallt vatten. Låt päronen kallna i lagen.

3
Ta undan 2-3 dl av den kalla lagen och koka ihop den kraftigt till ungefär halva mängden, så att den blir lite simmig.

4
Servera päronen med glass och skeda över lite av den hopkokta lagen. Den kan vara varm eller kall. Garnera med chokladbitar och myntakvistar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top