Resebröd

Du behöver 50 g jäst 5 dl vatten eller mjölk 2 msk fiberhusk 2 dl fibrexflingor 1 tsk salt 1 tsk krossad anis 1 tsk...


14 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten eller mjölk
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 dl fibrexflingor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad anis
  • 1 tsk krossad fänkål
  • 1 ägg
  • 2 msk olja
  • 1 dl russin
  • ca 9 dl (540 g) fin glutenfri
  • mjölblandning med mjölk
  • Garnering:
  • sesamfrö

Gör så här

1
Smula ner jästen i degbunken. Värm vattnet eller mjölken till fingervärme och häll vätskan över jästen. Tillsätt fiberhusk, fibrexflingor, salt och brödkryddor. Rör om och låt stå och svälla cirka 10 minuter.

2
Blanda ner ägg, olja, russin och det mesta av mjölblandningen, men spara lite till utbakningen. Arbeta degen riktigt kraftigt, helst i maskin. Degen ska vara en aning kladdig när den har lagom konsistens, men med mjölade händer går den att knåda. Låt degen jäsa i bunken 30-45 minuter.

3
Forma degen till en lång, tjock längd. Platta till den en aning och skär degen i cirka 14 lika stora bitar. Doppa ena snittytan i sesamfrö och placera bullarna på bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa cirka 30 minuter.

4
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 10-12 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top