Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten eller mjölk
- 2 msk fiberhusk
- 2 dl fibrexflingor
- 1 tsk salt
- 1 tsk krossad anis
- 1 tsk krossad fänkål
- 1 ägg
- 2 msk olja
- 1 dl russin
- ca 9 dl (540 g) fin glutenfri
- mjölblandning med mjölk
- Garnering:
- sesamfrö
Gör så här
1
Smula ner jästen i degbunken. Värm vattnet eller mjölken till fingervärme och häll vätskan över jästen. Tillsätt fiberhusk, fibrexflingor, salt och brödkryddor. Rör om och låt stå och svälla cirka 10 minuter.
2
Blanda ner ägg, olja, russin och det mesta av mjölblandningen, men spara lite till utbakningen. Arbeta degen riktigt kraftigt, helst i maskin. Degen ska vara en aning kladdig när den har lagom konsistens, men med mjölade händer går den att knåda. Låt degen jäsa i bunken 30-45 minuter.
3
Forma degen till en lång, tjock längd. Platta till den en aning och skär degen i cirka 14 lika stora bitar. Doppa ena snittytan i sesamfrö och placera bullarna på bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa cirka 30 minuter.
4
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 10-12 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.