Läsar-recept

Saftig rågkrosslimpa

Du behöver Dag 1: 7 1/2 dl vatten 1 dl rågkross 1 dl hela linfö 3 dl fibrex Dag 2: 7 1/2 dl vatten 1...


4 portioner

Du behöver

  • Dag 1:
  • 7 1/2 dl vatten
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl hela linfö
  • 3 dl fibrex
  • Dag 2:
  • 7 1/2 dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1 msk salt
  • 1 msk kummin
  • 2 msk anis
  • 1 dl ljus brödsirap
  • 1 dl olja
  • ca 2 kg vetemjöl special

Gör så här

1
Dag 1: Häll hälften av vattnet kokande över rågkross, linfrö och fibrex.

2
Dag 2: Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa i bunken cirka 30 minuter. Ta upp degen och dela i 4 delar som formas till limpor och läggs i långpanna. Låt bröden jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

3
Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i 25-30 minuter. Pensla med vatten för att få en mjuk skorpa, stäng av ugnen men låt bröden stå inne tills ugnen är sval.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte har provlagats av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top