Soutzokákia på spett

Du behöver 300 g köttfärs 1/2 dl grillsås 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar Gör så här 1 Blanda köttfärsen med sås, grillsåsen vi använt...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 300 g köttfärs
  • 1/2 dl grillsås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Blanda köttfärsen med sås, grillsåsen vi använt i receptet är Aromatiq från Bong, chilisås går också bra. Salta och peppra. Forma 6 avlånga köttbullar. Stek dem i stekpanna, eller grilla på spett under ugnsgrillen.

2
Grillpotatis: Skala och dela 4 medelstora potatisar. Koka dem övertäckta med en matsked vatten på full effekt i mikron 3-4 minuter. Pensla dem med grillsås och grilla dem till fin yta.

3
Trä på spett omväxlande med soutzoukákia (ovala köttbullar) och servera med rödkål.


Kommentar:
Spara tid:
Köp frysta järpar som tinas i mikron, penslas med sås och grillas varma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top