Tropisk aroma

Du behöver 125 g smör mjukt 2 dl strösocker 3 st ägg 4.5 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 tsk muskotnöt riven 1 tsk kanel...


12 portioner

Du behöver

  • 125 g smör mjukt
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk muskotnöt riven
  • 1 tsk kanel
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk kokande vatten

Fyllning:

50 g smör mjukt
2.5 dl florsocker
125 g mörk blockchoklad
0.5 dl pulverkaffe starkt

Garnering:

apelsinskal syltat

Gör så här

1
Smörj och strö två runda formar med löstagbar botten, 22 cm i diameter.

2
Bottnar: Rör smör och socker ljust och poröst. Använd elvisp. Vispa sedan ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, muskot och kanel. Vänd ner det i smeten omväxlande med mjölken. Häll 2/3 av smeten i en av formarna.

3
Rör ihop kakaon med vattnet. Blanda ner i resten av smeten. Häll smeten i den andra formen.

4
Grädda båda bottnarna på nedre falsen i 175 grader. Den ljusa bottnen cirka 30 minuter, kakaobottnen cirka 12 minuter. Låt kallna på galler.

5
Fyllning: Rör smör och florsocker krämigt. Smält chokladen i kaffet i vattenbad. Rör ner chokladen i krämen.

6
Montering: Dela den ljusa kakan i två bottnar. Krämen ska räcka till fyllning och ytan ovanpå. Bred ett tunt lager fyllning på den ena ljusa bottnen. Lägg kakaobottnen över. Bred på fyllning. Lägg på den andra ljusa bottnen. Bred kräm runt tårtans kant och ovanpå. Gör mönster med en gaffel. Strö på apelsinskal.

7
Sätt tårtan svalt. Den mår bra av att sätta sig en dag eller två.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top