Apelsin- och hasselnötsbiscotti

Du behöver 100 g smält smör 3 dl socker 3 st ägg apelsin rivet skal av en väl tvättad 7.5 dl mjöl 1 tsk bakpulver...


40 portioner

Du behöver

  • 100 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 3 st ägg
  • apelsin rivet skal av en väl tvättad
  • 7.5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g hasselnötter grovhackade

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker. Vispa i äggen ett i taget. Tillsätt det rivna apelsinskalet. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt dem. Arbeta samman till en smidig deg som delas i två delar. Rulla dem till två rullar, inte längre än att de får plats på en plåt. Platta till rullarna så de blir cirka 2 cm tjocka och 7 cm breda. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna några minuter. Skär i cirka 1,5 cm tjocka skivor på snedden och lägg dem på ett ugnsgaller. Torka dem i ugnen tills de får lite färg, tar cirka 5 minuter.


Kommentar:
Passar till saffranszabaglione, se länk nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top