Du behöver
- 100 g smält smör
- 3 dl socker
- 3 st ägg
- apelsin rivet skal av en väl tvättad
- 7.5 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g hasselnötter grovhackade
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker. Vispa i äggen ett i taget. Tillsätt det rivna apelsinskalet. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt dem. Arbeta samman till en smidig deg som delas i två delar. Rulla dem till två rullar, inte längre än att de får plats på en plåt. Platta till rullarna så de blir cirka 2 cm tjocka och 7 cm breda. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna några minuter. Skär i cirka 1,5 cm tjocka skivor på snedden och lägg dem på ett ugnsgaller. Torka dem i ugnen tills de får lite färg, tar cirka 5 minuter.
Passar till saffranszabaglione, se länk nedan.