Gräddsås

Du behöver buljong eller gåsbuljong 7 dl vispgrädde 3 msk smör 1.5 tsk hallonvinäger salt nymalen vitpeppar Gör så här Koka ihop buljongen tills cirka...


8 portioner

Du behöver

  • buljong eller gåsbuljong
  • 7 dl vispgrädde
  • 3 msk smör
  • 1.5 tsk hallonvinäger
  • salt nymalen vitpeppar

Gör så här

Koka ihop buljongen tills cirka 4 dl återstår. Tillsätt grädde och smör och fortsätt koka tills 7 dl finns kvar. Smaka av såsen med vinäger, salt och peppar. Mixa gärna såsen med en handmixer före servering för att få en slät och luftig sås.


Kommentar:
Ett recept från Skeberga gård i Mälardalen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top