Lingonsufflé rouge

Du behöver 1.5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 3 dl mjölk 6 st äggulor 30 g smör 1.5 dl rårörda lingon 6 st äggvitor 3...


6 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 6 st äggulor
  • 30 g smör
  • 1.5 dl rårörda lingon
  • 6 st äggvitor
  • 3 tsk maizena

Till garnering:

florsocker
lingon frysta

Gör så här

1
Smörj 6 portionsformar ˆ 2 1/2 deciliter. Gör även klar en extra liten form.

2
Blanda mjöl och socker i en plastbelagd kastrull. Vispa ner kall mjölk lite i taget. Sätt kastrullen på plattan och koka upp under ständig omrörning. Koka en minut och tag kastrullen av plattan. Rör ner äggulorna, lite i taget. Dela smöret i småtärningar och rör ner dem tills de smält helt. Vänd ner rårörda lingon.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum med några saltkorn. Pudra maizena över äggviteskummet och vispa ner mjölet i skummet.

4
Blanda ner lingonsmeten i äggvitorna. Använd en stor slickepott eller en träspade och rör inte mer än att sufflésmeten fortfarande är vitstrimmig av vitorna.

5
Fördela smeten i formarna, cirka 3/4 fulla. Beroende på äggens storlek och vitornas skumvolym behövs kanske en extra form.

6
Ställ formarna på plåt och sätt in den på nedre falsen i ugnen i 225 grader. Grädda suffléerna i 225 grader cirka 15 minuter.

7
Ta ut hela plåten, dofta fort över florsocker som står klart i en tesil och strö på lingon. Bär omedelbart in hela plåten till bordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top