Rösti

Du behöver 5 st potatis råa, grovt rivna 1 st lök hackad gul 1.5 msk smör 1 dl ost riven lagrad salt Att servera till:...


2 portioner

Du behöver

  • 5 st potatis råa, grovt rivna
  • 1 st lök hackad gul
  • 1.5 msk smör
  • 1 dl ost riven lagrad
  • salt

Att servera till:

champinjoner lättstekta
tomatklyftor svartpepparströsslade
lätt crème fraiche

Gör så här

1
Stek potatis och lök halvmjuka i matfett i stekpanna under omrörning. Medelvärme blir lagom. Blanda i ungefär två tredjedelar av osten. Strö på salt. Sänk värmen och forma massan till fyra kakor. Lägg på lock och stek tills potatiskakorna fått fin färg på undersidan. Vänd dem och strö på resten av osten. Lägg på lock och låt också andra sidan få färg.

2
Servera med stekta champinjoner, tomatklyftor som strösslats med peppar och en klick crème fraîche.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top