Stekt lax med lättstuvad spenat

Du behöver 4 st laxfilé färska à 200 g rapsolja Lättstuvad spenat: 1 pkt bladspenat (250 g) 1 msk smör 2 msk crème fraîche salt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxfilé färska à 200 g
  • rapsolja

Lättstuvad spenat:

1 pkt bladspenat (250 g)
1 msk smör
2 msk crème fraîche
salt svartpeppar
1/2-1 krm muskot riven

Att äta till:

kokt potatis cocktailtomater

Gör så här

1
Skär bort skinnet och ta försiktigt bort benen. Då får du två laxbitar av varje skiva. Skrapa bort eventuella fjäll, skölj inte. Stek dem i olja eller smör.

2
Grovhacka spenaten och pressa ur vätskan. Fräs spenaten i matfett. Rör i crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top