Tonfiskserenad

Du behöver 1 skiva (100-150 g) tonfisk olja 2 medelstora borstade och klyftade potatisar som kokas nästan mjuka ca 50 g haricots verts 1 msk...


1 portion

Du behöver

  • 1 skiva (100-150 g) tonfisk
  • olja
  • 2 medelstora borstade och klyftade potatisar som kokas nästan mjuka
  • ca 50 g haricots verts
  • 1 msk kapris
  • 4-5 sardeller, raka eller ihoprullade
  • 1/2 (ca 20 g) röd lök i tunna skivor
  • salladsblad
  • ev salt och vitpeppar

Gör så här

1
Grilla eller stek tonfisken i generöst med olja cirka 2 min på varje sida. Gör samma sak med potatis och haricots verts.

2
Lägg upp ingredienserna. Dekorera med sardeller, kapris, röd lök och salladsblad.

3
Sätt fram salt och peppar om inte sältan från kapris och sardeller räcker till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top