Dillsås

Du behöver 5 dl lammbuljong 3 msk vetemjöl 0.5 dl vatten 2 msk äppelcidervinäger 1 tsk strösocker salt 2 msk crème fraîche 2 msk hackad...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl lammbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

1
Skumma fettet av dillköttets buljong. Det lägger sig snällt på ytan. Mät upp avskummad buljong i en kastrull. Skaka samman mjöl och vatten till en redning som vispas ner i buljongen. Koka upp under omrörning. Koka 5 minuter.

2
Smaka av såsen med vinäger (ättiksprit ger hårdare sting om

3
så önskas) och socker. Salta om så behövs. Vispa slutligen ner crème fraîche och dill. Häll såsen över varmt dillkött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top