Svamp- och chilifylld vårrulle

Du behöver 200 g svamp (champinjoner, karljohan eller shiitake) 1 st schalottenlök 2 st vitlöksklyftor 1.5 msk olivolja 0.5 msk chili 1 msk sweet chilisås...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g svamp (champinjoner, karljohan eller shiitake)
  • 1 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 msk chili
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 st vårrulledeg ark
  • 1 msk smält smör
  • 1.5 msk olja att steka i

Gör så här

Finhacka svamp och lök. Fräs hacket i olja tills all vätska från svampen avdunstat. Blanda i chili, chili sauce, salt och peppar. Låt svalna. Pensla degplattorna med smält smör och fördela svampröran. Rulla ihop till vårrullar och stek dem gyllenbruna i (oliv)olja. Låt rinna av på kökspapper.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top