Svensk-italienska kotletter

Du behöver 500 g benfri kotlettrad smör att steka i 1,5 dl riven, lagrad ost t ex prästost 150 g rökt skinka 1 dl vitt...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g benfri kotlettrad
  • smör att steka i
  • 1,5 dl riven, lagrad ost t ex prästost
  • 150 g rökt skinka
  • 1 dl vitt vin (eller kalvfond)
  • Sås:
  • 1 burk crème fraîche (2 dl)
  • 1 kruka basilika
  • några strån slätbladig persilja
  • 1 1/2 msk grönsaksfond
  • 1/2-1 dl vitt vin
  • Gott till:
  • mandelpotatis

Gör så här

1
Skär kotlettraden i knappt centimetertjocka skivor. Bryn dem i smöret. Lägg skivorna på ett ugns- eller mikrosäkert fat.

2
Klipp skinkan i små bitar. Riv osten. Blanda skinka, ost och vin till en smet. Klicka smeten på de brynta kotletterna.

3
Hetta upp dem i mikrougn, full effekt (750 W) i 4 minuter, eller i ugn 225 grader i 10 minuter.

4
Sås: Kör såsingredienserna i en matberedare. Häll såsen i en kastrull och värm under omrörning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top