Du behöver
- 500 g benfri kotlettrad
- smör att steka i
- 1,5 dl riven, lagrad ost t ex prästost
- 150 g rökt skinka
- 1 dl vitt vin (eller kalvfond)
- Sås:
- 1 burk crème fraîche (2 dl)
- 1 kruka basilika
- några strån slätbladig persilja
- 1 1/2 msk grönsaksfond
- 1/2-1 dl vitt vin
- Gott till:
- mandelpotatis
Gör så här
1
Skär kotlettraden i knappt centimetertjocka skivor. Bryn dem i smöret. Lägg skivorna på ett ugns- eller mikrosäkert fat.
2
Klipp skinkan i små bitar. Riv osten. Blanda skinka, ost och vin till en smet. Klicka smeten på de brynta kotletterna.
3
Hetta upp dem i mikrougn, full effekt (750 W) i 4 minuter, eller i ugn 225 grader i 10 minuter.
4
Sås: Kör såsingredienserna i en matberedare. Häll såsen i en kastrull och värm under omrörning.