Kanderad ingefära

Du behöver 450 g färsk ingefära 1 dl vatten strösocker ca 5 dl Garnering: strösocker Gör så här Skala ingefäran med potatisskalare och skär den...


0 portioner

Du behöver

  • 450 g färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • strösocker ca 5 dl

Garnering:

strösocker

Gör så här

Skala ingefäran med potatisskalare och skär den i tunna strimlor, 3-4 cm långa, snäppet större än en tändsticka. Koka strimlorna i lite vatten i cirka 30 minuter. Slå bort vattnet och låt ingefäran svalna.Häll nytt vatten i kastrullen och mät den kokta ingefäran i ett dl-mått. Tillsätt samma mängd socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Sjud tills sockerlagen nästan kokat in helt och ingefäran blivit lite genomskinlig. Lägg socker på en tallrik. Häll över ingefärsbitarna och vänd runt dem så att de täcks av socker. Låt ingefäran lufttorka utbredd på papper. Lägg den sedan i en burk med tättslutande lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top