Vaniljhjärtan

Du behöver 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 0.5 dl strösocker 1 st äggula 200 g smör eller margarin Vaniljkräm: 1 st ägg 2 msk...


15 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 200 g smör eller margarin

Vaniljkräm:

1 st ägg
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker eller 3 dl färdig vaniljkräm

Garnering:

florsocker

Dessutom:

15 st hjärtformar

Gör så här

1
Smörj hjärtformarna väl med matfett. Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker, äggula och matfett till en smidig deg. Gärna i matberedare. Linda in degen i lite plastfilm och låt den vila svalt i cirka 1 timme.

2
Krämen:

3
Använder du pulver, följ anvisningarna på paketet. Blanda annars ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. Sjud krämen under vispning på svag värme tills den tjocknar. Låt krämen svalna och smaksätt den med vaniljsocker.

4
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till en ganska tjock platta. Klä de smorda formarna med cirka hälften av degen. Lägg en klick vaniljkräm i varje form. Täck formarna med resten av degen. Kläm till degen väl runt kanterna.

5
Grädda kakorna på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Stjälp upp dem försiktigt på plant underlag medan de är lite varma. Sikta över lite florsocker.


Kommentar:
Tips! Baka många hjärtan, bind om röda sidenband och gläd dina vänner med en smarrig julgåva!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top