Du behöver
- 6 st digestivekex
- 2 msk smör
- 200 g philadelphiaost light
- 3 st äggulor
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 st äggvitor
Garnering:
bär valfria
citronmeliss
Gör så här
1
Krossa tre av digestivekexen genom att kavla dem på ett smörpapper. Smöra en pajform och strö kexpulvret jämnt i formen. Rör ost, äggulor och socker till en jämn smet. Vispa grädden hårt. Blanda ner grädden i oströran. Rör i vaniljsocker och salt. Vispa äggvitorna till fast, vitt skum och vänd ner det i smeten. Häll smeten i pajformen. Kavla/krossa resterande tre kex och strö dem jämnt över tårtan. Låt den stå i frysen i minst 12 timmar före servering.
2
Garnera med årstidens frukter och bär. På vår tårta har vi viktoriaplommon, kinesiska körsbär och röda vinbär.