Ostglasstårta

Du behöver 6 st digestivekex 2 msk smör 200 g philadelphiaost light 3 st äggulor 2 dl strösocker 2.5 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 1...


10 portioner

Du behöver

  • 6 st digestivekex
  • 2 msk smör
  • 200 g philadelphiaost light
  • 3 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 st äggvitor

Garnering:

bär valfria
citronmeliss

Gör så här

1
Krossa tre av digestivekexen genom att kavla dem på ett smörpapper. Smöra en pajform och strö kexpulvret jämnt i formen. Rör ost, äggulor och socker till en jämn smet. Vispa grädden hårt. Blanda ner grädden i oströran. Rör i vaniljsocker och salt. Vispa äggvitorna till fast, vitt skum och vänd ner det i smeten. Häll smeten i pajformen. Kavla/krossa resterande tre kex och strö dem jämnt över tårtan. Låt den stå i frysen i minst 12 timmar före servering.

2
Garnera med årstidens frukter och bär. På vår tårta har vi viktoriaplommon, kinesiska körsbär och röda vinbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top