Jordnötskakor

Du behöver 1 st jordnötssmör ca 300-350 g 2.5 dl strösocker 2 st ägg 2 tsk vaniljsocker 4 tsk bakpulver 225 g blockchoklad mörk eller...

Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 1 st jordnötssmör ca 300-350 g
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 225 g blockchoklad mörk eller ljus
  • 2 msk smör

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman jordnötssmör, socker, ägg, vaniljsocker och bakpulver till en slät smet. Klicka ut smeten teskedsvis på papprade plåtar. Grädda kakorna i 10 minuter. Låt dem svalna på plåten. Smält choklad och smör. Doppa kakorna till hälften i chokladen. Låt dem stelna på bakplåts- eller smörpapper.


Kommentar:
Receptet kommer från Långängens gård på Lidingö. Fler recept, se länkar nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top