Pepparnötter

Du behöver 100 g smör 1 dl strösocker 0.5 msk ljus sirap 1 st äggvita 0.5 tsk kardemummakärnor 1 tsk kanel 0.5 tsk ingefära 3.5...


30 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 msk ljus sirap
  • 1 st äggvita
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk ingefära
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Garnering:

solrosfrön

Gör så här

1
Rör smör, socker och sirap smidigt, tillsätt ägg. Stöt kardemummakärnorna fint och blanda i dem och de övriga kryddorna. Blanda mjölet med bikarbonat innan det blandas i degen, som raskt arbetas ihop.

2
Dela degen i 30-40 bitar och trilla dem till kulor. Stick ett eller flera solrosfrön i – något som de flesta nötallergiker också kan äta! Grädda på papprad plåt mitt i 175 grader varm ugn i cirka 20 minuter – kakorna ska vara riktigt torra.


Kommentar:
För recept på fler julkakor, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top