Du behöver
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 0.5 msk ljus sirap
- 1 st äggvita
- 0.5 tsk kardemummakärnor
- 1 tsk kanel
- 0.5 tsk ingefära
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
Garnering:
solrosfrön
Gör så här
1
Rör smör, socker och sirap smidigt, tillsätt ägg. Stöt kardemummakärnorna fint och blanda i dem och de övriga kryddorna. Blanda mjölet med bikarbonat innan det blandas i degen, som raskt arbetas ihop.
2
Dela degen i 30-40 bitar och trilla dem till kulor. Stick ett eller flera solrosfrön i – något som de flesta nötallergiker också kan äta! Grädda på papprad plåt mitt i 175 grader varm ugn i cirka 20 minuter – kakorna ska vara riktigt torra.
För recept på fler julkakor, klicka på länkarna.