Läsar-recept

Tacos

Du behöver 500 g köttfärs tacokrydda (i påse) vatten 1 dl crème fraîche 1 dl filmjölk 1-2 vitlöksklyftor 1 liten bit purjolök 2 gula lökar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • tacokrydda (i påse)
  • vatten
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl filmjölk
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit purjolök
  • 2 gula lökar
  • 2-3 tomater
  • isbergssallad
  • ost
  • 1 burk majs
  • tacosås på burk
  • tacoskal

Gör så här

1
Bryn färsen och blanda ner krydda och vatten enligt anvisning på förpackningen, puttra tills vattnet dunstat.

2
Blanda crème fraîche med filmjölk till en lagom konsistens, pressa ner vitlök efter eget tycke och smak. Finhacka ett par centimeter purjo och blanda ner. Sätt in såsen in i kylen och vänta på att resten blir färdigt.

3
Hacka lök, tomater och sallad. Riv osten. Häll upp allt i små skålar var för sig, även majsen, och servera med tacosås och tacoskal.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top