Apelsinyoghurtglass

Du behöver 1.5 dl socker 1 dl vatten 2.5 dl apelsinjuice eller pressad apelsin eller 1 msk koncentrerad apelsinjuice saft från 1/2-1 pressad citron 2...


6 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl apelsinjuice eller pressad apelsin eller 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  • saft från 1/2-1 pressad citron
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Koka upp socker och vatten. Låt svalna.

2
Blanda samtliga ingredienser. Kör i en glassmaskin, eller häll allt i en skål och ställ in den i frysen några timmar.

3
Vispa/rör några gånger under infrysningen, så blir glassen mjukare.


Kommentar:
För fler av Hus & Hems julrecept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top