Grönkålspajer

Du behöver Pajdeg: 1 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 0.5 dl flytande margarin 0.5 dl kesella gourmet Fyllning: grönkål ca 200 g hackad fryst 2...


15 portioner

Du behöver

Pajdeg:

1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0.5 dl flytande margarin
0.5 dl kesella gourmet

Fyllning:

grönkål ca 200 g hackad fryst
2 st ägg
0.5 dl kesella gourmet
1 dl riven ost
1 tsk ingefära färsk riven
0.5 tsk salt
peppar nymalen

Garnering:

lax ca 150 g rökt i tärningar
1 st rödlök finhackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Arbeta ihop mjöl, margarin och Kesella till en deg. Tryck ut i portionsformar (använd små folieformar för bullar, eller andra småformar).

3
Vispa ihop tinad grönkål, ägg, ost och kryddor. Fördela blandningen i formarna. Ställ dem på en plåt och grädda i ca 25 minuter, tills fyllningen har blivit fast. Garnera pajerna med lax och röd lök.


Kommentar:
Små fina pajer att servera på buffén eller som förrätt.
För fler av Hus & Hems julrecept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top