Knäckebröd

Du behöver 20 st brödkaksbottnar 50 g jäst 5 dl Ljummet vatten 1 tsk salt 2 msk olja 10 dl grovt rågmjöl vetemjöl ca 3-4...


20 portioner

Du behöver

  • 20 st brödkaksbottnar
  • 50 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 10 dl grovt rågmjöl
  • vetemjöl ca 3-4 dl

Gör så här

1
Smula ned jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, olja, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen ordentligt.

2
Låt degen jäsa övertäckt minst en timme, gärna ett par timmar. Eller låt degen få mogna långsamt i kylskåp i ett dygn.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den. Dela degen i 20 delar.

4
Kavla ut varje del till en assietts storlek, det ska få plats två på varje plåt. Kavla med kruskavel eller nagga med gaffel på rikligt mjölat bakbord.

5
Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Grädda 7-8 minuter i 250 grader. Låt bröden kallna på galler.


Kommentar:
Perfekt för julaftonens grötfrukost!
För fler av Hus & Hems julrecept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top