Risgrynsgröt

Du behöver 2.5 dl ris rundkornigt 5 dl vatten 1 msk margarin 1 tsk salt 1 bitar hel kanel 9.5 dl mjölk Gör så här...


6 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl ris rundkornigt
  • 5 dl vatten
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 bitar hel kanel
  • 9.5 dl mjölk

Gör så här

1
Koka upp ris, vatten, margarin och salt i en rejäl kastrull. Koka på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt kanel och mjölk.

2
Koka upp på nytt. Låt gröten koka på svag värme i ca 40 minuter utan omrörning. Servera med kanel, socker och mjölk.


Kommentar:
Perfekt för julaftonens grötfrukost!
För fler av Hus & Hems julrecept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top