Valnötsbröd

Du behöver 5 dl vatten 50 g jäst 0.5 dl olja 100 g valnötter hackade 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl vetemjöl ca 10 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja
  • 100 g valnötter hackade
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 10 dl

Gör så här

1
Värm vattnet till 37 grader.

2
Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör tills jästen löser sig. Arbeta in de övriga ingredienserna men spara lite av mjölet till utbakning. Låt jäsa minst en halvtimme, gärna längre.

3
Sätt ugnen på 225 grader.

4
Ta upp degen och arbeta den på mjölat bakbord. Dela den i fyra delar, forma till längder lika långa som plåten är bred.

5
Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Klipp nästan helt igenom degen

6
med ca 5 cm mellanrum och vik bitarna åt sidorna. Låt jäsa 20-30 minuter.

7
Grädda 15-20 minuter.


Kommentar:
Perfekt för julaftonens grötfrukost!
För fler av Hus & Hems julrecept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top