Du behöver
- 5 dl vatten
- 50 g jäst
- 0.5 dl olja
- 100 g valnötter hackade
- 1 tsk salt
- 3 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 10 dl
Gör så här
1
Värm vattnet till 37 grader.
2
Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör tills jästen löser sig. Arbeta in de övriga ingredienserna men spara lite av mjölet till utbakning. Låt jäsa minst en halvtimme, gärna längre.
3
Sätt ugnen på 225 grader.
4
Ta upp degen och arbeta den på mjölat bakbord. Dela den i fyra delar, forma till längder lika långa som plåten är bred.
5
Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Klipp nästan helt igenom degen
6
med ca 5 cm mellanrum och vik bitarna åt sidorna. Låt jäsa 20-30 minuter.
7
Grädda 15-20 minuter.
Perfekt för julaftonens grötfrukost!
För fler av Hus & Hems julrecept, klicka på länkarna.