Fruktsallad

Du behöver 2 clementiner 1-2 kiwifrukter 2-3 skivor ananas 1 mango ca 12 jordgubbar ca 10 vindruvor ca 12 björnbär 4-6 dadlar 1 banan Lag:...


4 portioner

Du behöver

  • 2 clementiner
  • 1-2 kiwifrukter
  • 2-3 skivor ananas
  • 1 mango
  • ca 12 jordgubbar
  • ca 10 vindruvor
  • ca 12 björnbär
  • 4-6 dadlar
  • 1 banan
  • Lag:
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1/2 vaniljstång

Gör så här

1
Börja med lagen: Blanda socker och vatten i en liten kastrull.

2
Klipp upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg i frön och stång i kastrullen. Låt lagen koka upp så att sockret smälter. Ställ den att kallna.

3
Ta upp vaniljstången och häll lagen i en skål som du ska blanda frukten i.

4
Skala clementinerna med en kniv så att den tunna hinnan också följer med. Skär ut fruktklyftorna mellan hinnorna. Håll gärna handen du håller clementinen i över skålen med lag, så rinner eventuell saft ner i lagen. Låt också klyftorna falla direkt i lagen.

5
Skär ananas och mango i mindre bitar, halvera jordgubbarna och vindruvorna, men kärna också ur druvorna. Skiva bananen.

6
Lägg all frukt, även björnbären, i lagen och låt salladen stå ca 30 minuter i rumstemperatur innan den serveras till gräddkakan. (Servera ej med gräddkaka vid ev allergi)


Kommentar:
För fler juliga frukträtter, klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top