Du behöver
- 2 clementiner
- 1-2 kiwifrukter
- 2-3 skivor ananas
- 1 mango
- ca 12 jordgubbar
- ca 10 vindruvor
- ca 12 björnbär
- 4-6 dadlar
- 1 banan
- Lag:
- 1 1/4 dl strösocker
- 1 1/4 dl vatten
- 1/2 vaniljstång
Gör så här
1
Börja med lagen: Blanda socker och vatten i en liten kastrull.
2
Klipp upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg i frön och stång i kastrullen. Låt lagen koka upp så att sockret smälter. Ställ den att kallna.
3
Ta upp vaniljstången och häll lagen i en skål som du ska blanda frukten i.
4
Skala clementinerna med en kniv så att den tunna hinnan också följer med. Skär ut fruktklyftorna mellan hinnorna. Håll gärna handen du håller clementinen i över skålen med lag, så rinner eventuell saft ner i lagen. Låt också klyftorna falla direkt i lagen.
5
Skär ananas och mango i mindre bitar, halvera jordgubbarna och vindruvorna, men kärna också ur druvorna. Skiva bananen.
6
Lägg all frukt, även björnbären, i lagen och låt salladen stå ca 30 minuter i rumstemperatur innan den serveras till gräddkakan. (Servera ej med gräddkaka vid ev allergi)
För fler juliga frukträtter, klicka på länkarna!