Du behöver
- 1 st burk inläggningssill (420 g)
- 3.5 st kokta kalla potatisar av fast sort, t ex bintje
- 2 st äpplen skalade urkärnade
- 2 st ättiksgurka
- 1 st rödbetor (ca 800 g), inlagda
- 3 dl gräddfil – att dosera lite i taget
Gör så här
1
Häll lagen från sillen, spola den i kallt vatten i sil och låt den rinna av. Finhacka först sillfiléerna och sedan samtliga övriga ingredienser i små, jämna bitar. (Skrapa samtidigt bort alla små irriterande kärnhusflagor från äpplena.)
2
För vartefter över allt hack i en stor bunke och blanda till sist om alltsammans varsamt, så att det inte blir mosigt. Så kan sillsalladen stå övertäckt i kylen under helgdagarna. Ta fram en, för varje ätgång, lagom del av hacket och blanda med så lite gräddfil att hacket precis bara binds ihop.
Mer julsill hittar du om du klickar på länkarna!