Du behöver
- 4 fikon
- 1/2 dl nötter/mandel
- 1/2 dl aprikosmarmelad
- 4 röda äpplen
- yoghurt med champagnesmak
- (Yoggi) eller vispad grädde, sötad och smaksatt med calvados
Gör så här
1
Finhacka fikon och nötter. Blanda hacket med marmelad. Ta bort flugan (foderbladen) och skaft på äpplena. Skär ut kärnhuset med en äppelpipa. Skär en bit, ca 1 cm, av kärnhuspelaren och placera den som en propp i botten på äpplet.
2
Skala av en smal slinga i spiralform runt om äpplet så att skalet som blir kvar ser dekorativt ut.
3
Ställ äpplena i var sin pappersform som vidgas lite. Fyll äpplena med marmeladblandningen jäms med äpplet. Det blir marmeladblandning över. Spara den och toppa äpplena med det genast de kommer ut ur ugnen.
4
Grädda äpplena mjuka i 200 graders ugnsvärme, 25-30 minuter. Lyft dem ur formarna och toppa med marmeladblandning.
5
Servera äpplena ljumma med Yoggi med champagnesmak, en ny produkt som just börjat säljas i butik, eller lättvispad grädde smaksatt med lite socker och eventuellt calvados.
För fler juliga frukträtter, klicka på länkarna!