Kryddigt bröd

Du behöver 1 dl vatten 2 dl crème fraîche smaksatt med tomat och basilika eller franska örter 50 g jäst 1 tsk salt 6 dl...


2 portioner

Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche smaksatt med tomat och basilika eller franska örter
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl (gärna special)
  • kruskakli

Gör så här

1
Värm vatten och crème fraîche till 37 grader (fingervärme). Vispa ut jästen i vätskan. Tillsätt salt och så mycket vetemjöl att det blir en lätthanterlig deg. Knåda länge.

2
Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Knåda en aning och dela degen i två delar. Rulla degbitarna i kruskakli och lägg dem i två formar (à 2 1/2 dl). Klipp ett kryss i varje del och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

3
Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in bröden. Sänk värmen till 175 grader och grädda bröden i 25 minuter eller tills de känns färdiggräddade.


Kommentar:
För mer julbröd – klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top