Vitt bröd

Du behöver 5 dl vatten 50 g jäst 1 msk salt 11 dl vetemjöl (gärna special) Gör så här 1 Värm vattnet till 37 grader...


1 portion

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • 11 dl vetemjöl (gärna special)

Gör så här

1
Värm vattnet till 37 grader (fingervärme). Vispa ut jästen i vätskan. Tillsätt salt och så mycket mjöl att det blir en lättarbetad deg. Knåda länge, länge. Låt brödet jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

2
Knåda lite till. Mjöla brödet runt om. Lägg i form eller direkt på bakpappersklädd plåt. Sätt ugnen på 250-275 grader. Sätt in brödet och sänk värmen till 175 grader. Grädda brödet i 50 minuter eller tills brödet känns klart.


Kommentar:
För mer julbröd – klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top