Julmarsipan

Du behöver 1.5 dl vatten 50 g smör 1.5 dl vetemjöl 1 kg mandelmassa florsocker ca 6 dl Gör så här 1 Koka upp vatten...


0 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 kg mandelmassa
  • florsocker ca 6 dl

Gör så här

1
Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Vispa i mjölet. Sjud smeten under omrörning med en trägaffel tills den släpper kastrullens botten och blir en stor klump. Låt den kallna. Riv mandelmassan på rivjärn eller i matberedare och arbeta ihop den med den kokta smeten och florsockret.

2
Är mandelmassan riktigt färsk och mjuk kan man behöva lite mer florsocker för att marsipanen ska bli formbar.


Kommentar:
Tål du inte gluten kan du ändå göra marsipan av mandelmassa. Blanda 500 g riven mandelmassa med cirka 2 1/2 dl florsocker och 2 matskedar glukos som finns att köpa på apotek.
För mer julgodis, klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top