Kurirens knäck

Du behöver 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 2 dl ljus sirap 1 dl sötmandel Gör så här 1 Blanda allt utom mandeln i en...


70 portioner

Du behöver

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl sötmandel

Gör så här

1
Blanda allt utom mandeln i en tjockbottnad, stor kastrull. Koka drygt 30 minuter tills smeten blir seg. Prova genom att droppa en klick av smeten i en kopp med kallt vatten. Kan du forma smeten till en seg kula är knäcken färdig. Om inte, koka ett par minuter till.

2
Hacka under tiden mandeln. Rör ner den i den färdiga smeten. Fördela knäcksmeten i knäckformar. Låt knäcken stelna. Förvara den lufttätt med smörpapper mellan lagren.

3
Eller gör knäck i mikron:

4
Blanda allt utom mandeln i en stor skål med hög kant. Den bör rymma minst 2 liter och tåla den heta knäckmassan. Koka knäcken på hög effekt (650 W) i 5 minuter. Ta ut och låt den stå någon minut före omrörning. Fortsätt på lägre

5
effekt (250-350 W) i ca 25 minuter. OBS! Tiden beror på ugnens effekt och i vilket kärl man lagar. Prova knäcken, blanda i mandeln och häll upp som i föregående beredning.


Kommentar:
För mer julgodis, klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top